Reusable Food BagReusable Food Bags Schoonmaken

Reusable Food Bags Schoonmaken

Heb je een reusable food bag gekocht, of ben je er nieuwsgierig naar, maar weet je niet zo goed hoe het zit met het schoonmaken ervan? Worry no more! In dit artikel leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat je siliconen bewaarzakken weer spotless worden!

Reusable Food Bags afwassen

Allereerst: de siliconen food bags kunnen tegen een stootje en mogen gewoon in de vaatwasser. Zorg ervoor dat de bag open staat (op z’n kop) en je food bag wordt weer lekker fris. Je kunt de bags natuurlijk ook met de hand afwassen, maar let op dat je hier geen scherpe voorwerpen bij gebruikt. Warm water, een sopje en bijvoorbeeld een flessenborstel maken jouw food bags weer schoon.

Drogen

Laat de food bags in beide gevallen goed drogen, want je wil niet dat er restjes en water in de randjes blijft zitten. Zet de bag op z’n kop over een glas/mok heen, of op een handig droogrek, zodat deze aan de lucht droogt. Om er zeker van te zijn dat er geen opgedroogde druppels te zien zijn, kan je de bewaarzakken ook even afdrogen met een theedoek.

Deep Cleaning

Wil je graag de food bags een grondige reiniging geven? Dan kan je deze steriliseren in kokend water met eventueel een scheut azijn.

Waar je verder nog op moet letten:

  • Keer de reusable food bags nooit binnenstebuiten. Dit kan de kwaliteit van de siliconen beschadigen, waardoor de kracht verloren gaat.
  • Vermijd scherpe voorwerpen in de buurt van de food bags. Gebruik ze dus zeker nooit als snijoppervlak of als bewaarzak voor (scheer)messen.

Voedselvlekken verwijderen

Zijn er na het schoonmaken toch nog vlekken van bijvoorbeeld tomatensaus zichtbaar? Leg de food bag dan in de zon. Deze zal de vlekken bleken en de food bag weer frisser eruit laten zien!

Geurtjes verwijderen

Blijft de geur van je favoriete gerecht in de food bag hangen? Laat de siliconen bewaarzakken dan een aantal uur weken in warm water met azijn. Als het goed is gaat de geur er dan uit. Ook natriumbicarbonaat neutraliseert geurtjes die je liever kwijt bent.