Reusable Food BagIdeeën voor de Food Bags

Ideeën voor Reusable Food Bags

De veelzijdige reusable food bags, zijn een ideaal maatje in de keuken en onderweg. Naast gebruik bij koken, vriezen, opwarmen en bewaren zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden voor het gebruiken van de siliconen food bags. Altijd handig! Lees verder om ideëen op te doen.

Reusable Food Bags zijn waterdicht

Doordat de food bags waterdicht zijn bij juist gebruik, zijn ze perfect voor de volgende doeleinden:

 • Toiletartikelen. De food bag is een perfect alternatief voor de slappe plastic zakjes die je nodig hebt bij de douane. De food bags zijn doorzichtig aan één kant, waardoor de douane kan zien dat jij alleen meeneemt wat toegestaan is. Lekvrij!

 • Digitale producten. Ga naar het strand of dansen in de regen, en houd je digitale accessoires droog en functionerend: neem ze mee in een siliconen bewaarzak. Je zou er zelfs mee kunnen zwemmen!

 • Wet bag. Als je onderweg bent is het fijn als je een te wassen product (zoals wattenschijfjes, zwemkleding of wasbaar maandverband) in een tasje kunt doen met water, zodat de eventuele vlekken alvast wat voorweken. Zo’n tasje wordt ook wel een wet bag genoemd. Niet al deze wet bags zijn echter helemaal lekvrij, wat nogal vervelend is. De reusable food bags zijn dat gelukkig wel!
wasbare wattenschijfjes en wasbaar maandverband in een reusable food bag van lless
telefoon en oplader in een reusable food bag van lless tegen de achtergrond van een strandtas

Ga goed georganiseerd op weg

Elke keer weer moet zoeken naar dat ene paar sokken tussen de zwemkleding, toiletartikelen en reisinformatie? Ga goed georganiseerd op pad en verdeel de kleinere items over de siliconen food bags:

 • Sieraden. Waar laat je die nou in je koffer, zonder dat die ene oorbel zich in een ander hoekje verstopt dan je hem geplaatst had? In een food bag met je andere sieraden! Wel zo makkelijk.

 • Losse pasjes en documenten. Die heb je snel bij de hand wanneer dat nodig is!

 • First aid kit. Pleisters, zalf en paracetamol wil je snel kunnen vinden wanneer dat nodig is. Verzamel ze daarom op één plek, in een siliconen food bag.

Op nieuwe manieren voedsel bereiden

De in food bags bewaarde kliekjes in je gerechten gebruiken spreekt voor zich, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt bereiden? Hieronder staan een aantal handige tips:

 • Sous-vide koken. De food bags kunnen prima tegen kokend water, dus ook sous-vide koken is een manier om de bags te gebruiken en je cooking skills naar een nieuw niveau te tillen.
 • IJs maken. Dat kan gewoon! Je hebt er twee siliconen food bags voor nodig, waarbij de een in de ander past. Lees hier binnenkort hoe je dat doet.
drie reusable food bags gevuld met items zoals kleding, opladers en toiletartikelen

Bonustips

Hieronder vind je nog een aantal extra manieren waarop je je food bags kunt gebruiken. Weet jij er nog meer? Stuur ons je tips door!

 • Bioscoopsnacks. Maak je eigen snacks klaar en neem ze mee naar de bios. Geniet tijdens de film van je eigen overheerlijke hapjes, fruit, of ijs.
 • Koelelementen. Vul de siliconen bewaarzakken met water en bewaar ze in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn. Zo heb je altijd koelelementen beschikbaar! Na het ontdooien kan je het water gebruiken bij de planten of in de waterbak van je trouwe viervoeter gieten.
 • Speelgoed meenemen. Neem klein speelgoed mee voor onderweg. Een handjevol bouwblokjes bijvoorbeeld! Zo raak je ze niet kwijt in je tas.
 • Zwerfafval meenemen. Soms zie je afval op straat liggen, maar is er geen afvalbak in de buurt. Lastig! Gebruik een reusable food bag als tijdelijke afvalzak om zo het milieu een handje te helpen.